Burgerciler son zamanlarda en çok gördüğümüz işletmeler. Sizin de hayaliniz bir burgerci açmaksa bu içerik tam sizin için. Gelin birlikte bir burgerci açmak kaça patlar bakalım…
Hamburger yemeyi aramızda sevmeyen yoktur. Çok sevdiğimiz bu lezzeti yapan yeni açılan bir sürü yer var.
Bir burgerci açmayı düşünüyorsanız öncelikle yerinizi belirlemelisiniz.
Açacağınız burgercinin yerini seçerken yoğun bir bölge olmasına dikkat etmeniz gerek. Ama konumunu belirlerken en çok dikkat etmeniz gereken tabii ki kira veya satın alma bedeli. ?
İkinci yapmanız gereken bir menü belirlemek.
Menünüzü oluştururken detaylı bir araştırma yapmalısınız. Menünüz sadece hamburgerden oluşursa bu sizin için çok avantajlı olmaz. Bu yüzden menünüze yan ürünler eklemelisiniz. Yine menünüzde mutlaka içecek yer almalı.
Burgerleri yapacağınız mutfak için ekipman da almanız gerek.
Restoran mutfak ekipmanları bizim evde kullandıklarımız gibi değil elbette. Sanayi tipi bu ürünlerin fiyatları da bizimkilere göre biraz daha pahalı. Mutfak için alacağınız ürünleri seçerken dayanıklı olmasına özen göstermelisiniz.
Burgercinize almanız gereken mutfak ekipmanları şöyle:
-
Buzdolabı
-
Dondurucu
-
Fırın
-
Izgara
-
Bulaşık makinesi
-
Ocak
-
Fritöz
-
Hamburger yapmanızı kolaylaştıracak aletler
-
Tabak, kaşık, çatal, bıçak, bardak
-
Kahve servis edecekseniz kahve makinesi
-
Mutfak için diğer temel malzemeler
Bu malzemelerin toplamı yaklaşık 250.000 TL arası tutabilir.
Burgercinize konseptinize uygun olarak masa-sandalye almanız gerekiyor.
Masa ve sandalye takımının bir tanesinin ortalama fiyatı 2.000-5.000 TL arasında. Kaç masanız olacaksa bu fiyatları sayınızla çarpabilirsiniz. Örneğin 10 masalık bir burgerciniz olacaksa o zaman toplam maliyet 20.000-50.000 TL arası olacaktır.
Bu fiyatlar elbette kalite kalite değişebiliyor ama orta kalite masa ve sandalye takımını bu fiyatlara alabilmeniz mümkün. ?️
Mutfak malzemelerinin ikinci aşaması ise yemek için gerekli malzemeler. Bu malzemeler şunlar:
-
Hamburger eti
-
Hamburger ekmekler
-
Hamburger için çeşitli sebzeler
-
Soslar
-
Hamburger içine koymak için peynir çeşitleri
-
Patates
-
Servis edeceğiniz içecekler
-
Başka yan ürünler servis edecekseniz bu ürünlerin malzemeleri
Bu malzemelerin hem kalitelisini hem de uygun fiyatlısını bulmanız gerek.
Burgerci açmanın bir de çok sevilmeyen belge işleri var. Bu belge işleri için de bir miktar para gerekiyor. ?
Bir işyeri açmaya karar verdiğinizde vergi dairesinde ve oda kayıtlarında çeşitli paralar harcarsınız. Yine muhasebecinize de para vermeniz gerekiyor. Bu belge işlerine bir de dükkanın elektrik, su, doğalgaz abone depozitolarını da eklersek burası 4.000-5.000 TL arası tutabilir.
Tabi bu fiyatların tahmini olduğunu tekrar edelim…
Bu kadar yatırım yaptıktan sonra size ne kazandıracağını merak ediyorsunuz tabii ki…
Bir burgerci açtığınızda her şey güzel gittiği takdirde aylık size 25.000-40.000 TL arası kazandırabilir. Bu fiyatlar elbette tahmini. ?