Ünlü Yazarların İlham Bulmak İçin Edindikleri İlginç Alışkanlıklar
Aldous Huxley, distopik kurgu türünde önemli eserlerden biri olan ‘Cesur Yeni Dünya’nın yazarı olarak bilinir. Zihnini canlı tutmak için LSD kullanmayı tercih ederdi.
Beat Kuşağı akımının öncülerinden Jean Louis Kerouac da ilhamını canlı tutmak için uyuşturucuya başvuran yazarlardan biridir. ‘Yolda’ romanının yazarı olan Kerouac, hayatını amfetamin kullanarak sürdürmüş ve 47 yaşında siroz nedeniyle yaşamını yitirmiştir.
Fransız yazar Honoré de Balzac, ölümünden yüzyıllar sonra bile eserleriyle hatırlanmaktadır. Günde 50 fincan kahve içerek eserlerini üretmeye çalışan Balzac, hala güncelliğini koruyan eserler bırakmıştır.
Ünlü drama yazarı Friedrich von Schiller, ilhamını canlı tutmak için ilginç bir yöntem kullanırdı. Yazarken çekmecesinde çürük elmalar bulunduran Schiller, ilhamını kaybettiğinde çürük elma kokusunu içine çeker ve tekrar yazmaya başlardı.
21. yüzyılın önemli yazarlarından Dan Brown, ilhamını kaybettiğinde baş aşağı durarak düşünmeyi tercih eder. Bu yöntemin kendisi için oldukça etkili olduğunu belirtmektedir.
Ünlü şair ve insan hakları savunucusu Maya Angelou, ilham için mekan değiştirerek yazmayı tercih ederdi. Onlarca edebi eser bırakan Angelou, otel odasında yalnızca yatak ve ışık bulundurarak yazma alışkanlığına sahipti.
Türk edebiyatının önemli isimlerinden Haldun Taner, ilham gelmesini beklemek yerine sabahın erken saatlerinde daktilosunun başına geçer ve çevresinde olan biteni izleyerek yazmaya başlardı.