MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara – Demirci, Milliyet’e şunları söyledi: “Kurban etinin kesildikten hemen sonra pişirilmesi çok sağlıksız. Yeni kesilen etin buzdolabında en az 24 – 48 saat dinlenmesi ve sertliğinin geçmesi beklenmeli. Aksi halde sindirimi zaten zor olan kırmızı et ile sağlığımızı bozabiliriz. Kırmızı et, çok iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra demir, çinko ve magnezyum açısından zengindir. Ancak C vitamini içermediği için etin yanında C vitamininden zengin bir salatayla tükettiğimizde demirin emilimini artıracaktır. Etlerimizi kömür ateşinde yanacak şekilde yüksek ısıya maruz bırakmamak gerekir. Kısık ateşte kavurmak, haşlamak, ızgara yapmak sağlıklı olacaktır. Etler yoğun yağ içerdiği için yağ eklememek ve özellikle yüksek kolesterol hastalarının porsiyon kontrolüne dikkat etmesi gerekir. Su içmeyi de ihmal etmemeliyiz.”
Related Posts
FETÖ’nün Emniyet İmamı Davası
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Kemalettin Özdemir'in yargılandığı davada tanıklar, onun emniyet yapılanmasında olduğunu belirtti.
Küçükçekmece’deki silahlı çatışmada 14 yaşındaki bir çocuk öldü
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İstanbul Küçükçekmece'de 14 yaşındaki Salim A. ile S.K. arasında çıkan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Olayda…
Huriye Martı kimdir? Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı kaç yaşında, nereli?
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 1 min
- 0
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın çift maaşlı olduğu iddia edildi. Martı'nın hem Diyanet'ten hem…